Cabaran Baru Bagi Emily.

Emily Chan ataupun Emily Zying mungkin bagi koragn bukan la satu nama yang agak familiar, tapi dalam diam, gadis cam comel je cam kiut je ni dahpun melakonkan 4 filem yang mana 2 filem tu adalah filem berbahasa Melayu iaitu filem sweet Awak Nak Kahwin Dengan Saya dan jugak filem aksi terbaru iaitu ‘Kitai’ bersama Shaheizy Sam, Fezrul Khan & Farid Kamil. Kira bertuah sungguh dah dapat bergandingan dengan ikon hero negara, kan?

Tapi kalau ikutkan pembabitan awal, Emily dah mula berlakon sejak tahun 2009 dengan lakonan pertamanya adalah di dalam filem Paper Moon bersama pelakon antarabangsa, Chrissie Chau & Tedd Chan.

Angah Raja Lawak terperangkap di pulau?

Anyway, peluang berlakon dengan ‘Kitai’ sebenarnya merupakan satu peluang dan cabaran baru yang dinanti oleh Emily. Kata Emily,

“Pastinya saya teruja dengan perkembangan ini kerana sudah lama menyimpan impian untuk melangkah lebih jauh dengan kerjaya seni,”

Artis residen MiG nie menambah,

“Saya tahu bukan mudah menembusi pasaran Melayu. Namun saya bersedia untuk berusaha dengan gigih bagi membuktikan bahawa saya mampu berjaya dan bersandarkan kepada bakat lakonan yang dimiliki,”

Nak tau lagi lanjut pasal kisah Emily Chan? Korang boleh dapatkan Utusan hari nie ok..?🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s