Hantu Bungkus Minta Tolong?

Bila terjadinya satu kematian misteri, mesti ramai yang pernah dengar tentang roh kembali mencari seseorang yang pernah berbuat jahat kepadanya atau pun seseorang yang mampu memberikan pertolongan kepadanya. Biasanya roh yang telah dianiya sehingga menyebabkan kematian, orang yang berbuat demikian tu mesti takkan tenteram.

Terkini MIG akan kembali dengan filem terbaru bergenre komedi seram, berjudul ‘Hantu Bungkus Ikat Tepi’ yang menampilkan Hashim Rejab sebagai pengarah ‘Hantu Bungkus Ikat Tepi’ menampilkan kumpulan Jambu iaitu Tauke dan Yus, Abam Bocey, Nora Danish, Farid Kamil, Kartina Aziz, Zalif Sidek, Niezam Zaidi dan ramai lagi.

Cerita yang berunsurkan komedi ni confirm akan buat korang tak berhenti ketawa, MiG Online nak share sikit dengan korang sinopsis cerita “Hantu Bungkus Ikat Tepi” ni ;

Filem ini mengisahkan tentang tiga rakan baik iaitu Fuad (Tauke), Fadli (Yus) dan Fendi (Abam) yang penakut. Cerita bermula apabila mereka menaiki kereta pada satu malam dan terlihat seorang lelaki berlumuran darah terbaring di atas jalan. Perasaan panik menyebabkan mereka memegang pisau di sisi mayat lelaki tersebut, tanpa menyedari cop jari masing-masing terlekat pada bahan bukti utama itu. Mereka mengambil keputusan untuk membungkus dan membuang mayat tersebut tetapi  ikatan di bahagian kepala disengetkan sebagai tanda mayat itu ditanam mereka jika polis menemuinya nanti. Fuad, Fadli dan Fendi meminta bantuan Mimie (Nora Danish) untuk mencari semula mayat tersebut selepas mereka diganggu roh yang mahu jasadnya disempurnakan. Mimie terjebak secara tidak langsung dengan tiga sahabat tadi dan membantu menjejak semula mayat  yang ditanam Fuad, Fadli dan Fendi.

Hari ni MiG Online nak belanja korang trailer “Hantu Bungkus Ikat Tepi” satu! Hehe, let’s🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s