Sinar Fm Mohon Maaf Secara Terbuka?

Siapa yang cakap kerja sebagai penyampai radio ni mudah? Penyampai radio ni bukan hanya perlu bercakap kosong je, tapi perlu ada idea dan kreativiti dalam menyampaikan sesuatu untuk membangkitkan suasana yang ceria  dalam melayan pemanggil-pemanggil yang tentunya bermacam ragam.

Seperti semua orang tahu penyampai radio, Kieran dah meninggalkan Hot FM. Dan kini dia beralih menjadi penyampai radio di Sinar FM.

Cuma, beberapa hari lepas, Kieran ada terlepas cakap kepada seorang pendengar dengan menggunakan perkataan ‘Sakai’. Katanya Kieran terlepas cakap bila panggilan yang diterima oleh pendengar tu dah terputus secara tiba-tiba.

Berhubung perkara tersebut, pihak stesen Sinar FM tampil membuat permohonan maaf secara terbuka menerusi laman sosial Facebook rasmi mereka.
Pihak Sinar FM turut melahirkan rasa kesal dengan apa yang berlaku.

Apapun, MiG Online pasti yang Kieran tak bermaksud pun nak cakap macam tu. Adat manusia biasa, kita pun kadang-kadang terlepas cakap. Walaupun dah bertahun dalam bidang tersebut, bukan semuanya sempurna. Semoga perkara tersebut dijadikan pengajaran.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s