(Tahniah) Sarimah Ibrahim Sah Bergelar Isteri Kepada Tunku Jamie

Tahniah diucapkan kepada pelakon, pengacara, dan juga penyampai radio iaitu Sarimah Ibrahim yang telah sah bergelar seorang isteri dengan sekali lafaz kepada cucu Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan ke-10, Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar, pada jam 12.38, tengah hari tadi.
Pasangan bahagia ini telah dinikahkan oleh jurunikah dari Istana Negara, Ustaz Nik Ridzuan Nik Mohamad dengan disaksikan wali-bapa Sarimah, Ibrahim Ahmad.
Majlis pernikahan yang diadakan di sebuah hotel di Kuala Lumpur, Sarimah telah menerima mas kahwin berjumlah RM6,000 serta tujuh dulang hantaran dan dibalas jumlah sama buat pengantin lelaki.
Sarimah dan Tunku Jamie telah mengikat tali pertunangan pada 27 September 2014 lalu dan ini merupakan perkahwinan kali kedua buat Sarimah dan Tengku Jamie. Tengku Jamie juga merupakan seorang duda tetapi tidak mempunyai anak.
Apapun status mereka dulu, ini semua adalah jodoh. Tahniah sekali lagi buat kedua-dua mempelai yang selamat bernikah tengahari tadi. Moga mahligai yang dibina akan berkekalan hingga ke akhir hayat, InsyaAllah.
Lagi gambar Sarimah Ibrahim dan Tunku Jamie :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s