“Kenapa Ada Perempuan Bertenggek”

Selamat petang, Selamat Hari Minggu dan Selamat Hari Ibu buat semua ibu-ibu di dunia. Hihi. Sempena hari ibu ni apa kata kalau kita luangkan masa kita sikit dengan ibu kita. Jasa dan pengorbanan mereka tidak terbanding dari segalanya. Betul tak?

Okay lah, berbalik dengan tajuk MiG Online tadi. MiG Online nak tanya, siapa yang belum tonton filem seram “Jalan Puncak Alam yang sudah ditayangkan pada 7 Mei lalu? Hah, rugi besar lah korang kalau belum tengok sebabnya kerana filem itu diterbitkan berdasarkan kisah seram sebenar tau!

Jom, MiG Online ceritakan sedikit sinopsis filem seram “Jalan Puncak Alam” ni.Filem ini mengisahkan tentang seorang pelajar yang bernama Azizi (Azwan Kombos) menghadapi masalah apabila motorsikal yang dinaiki kehabisan minyak. Kemudian, dia meminta pertolongan dari rakannya bernama Hanif iaitu (Niezam Zaidi) untuk membantu mengambil dia dari tempat tersebut memandangkan hari sudah lewat malam. Dan seterusnya, bermulalah kisah-kisah misteri dan pelik sepanjang mereka melalui kawasan tersebut. Ada yang bertenggek, ada yang mengilai. Semua ini adalah dari kisah pengguna-pengguna yang melalui jalan tersebut.

Kalau korang nak tau apa kesudahan filem “Jalan Puncak Alam” ni kenalah tengok dan alami sendiri keseraman cerita ini ok? Selamat berhujung minggu dan selamat menonton🙂

One thought on ““Kenapa Ada Perempuan Bertenggek”

  1. Low budget ke film ni? Seriously, I think this could be the worst horror movie I’ve ever watched. Repeated storyline. Same location. VERY predictable. Hantu dia pun tak scary. Coming from a quite well-know production house, this movie is very very disappointing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s