MiG Talent Cungkil Bakat-Bakat Muda?

Hai korang selamat petang! Hah, petang-petang macam ni mesti ada yang mengantuk kan? Jom MiG Online nak share sikit. Macam yang semua tahu, bintang-bintang yang telah menempah nama di persada seni tanahair, dilahirkan oleh Metrowealth (MiG).

Antara bintang kelahiran yang telah mencipta nama menerusi Metrowealth seperti Yana Samsudin, Lisa Surihani, Shaheizy Sam, Farid Kamil dan ramai lagi. Mejar (K) David Teo merupakan seorang penerbit yang berani mengambil risiko untuk menerbitkan sesebuah filem dengan ‘menjual’ bakat muda.

Tanpa rasa gentar, Metrowealth terus menghasilkan karya-karya terbaru dalam penghasilan filem tempatan di negara.

MiG Talent ialah salah satu platform yang ada untuk mengasah bakat-bakat muda pada masa kini. Harini, MiG Talent telah mempunyai lebih daripada 30 orang bintang baru yang bakal mewarnai industri hiburan. Mesti ada di antara korang, ramai yang teringin menjadi seperti mereka kan tapi sebelum itu jom MiG Online kenalkan dengan bintang baru dari MiG Talent dulu. Enjoy!

Antara bakat-bakat muda yang telah terpilih dan bakal menyerikan dunia hiburan ialah ;

Zamair Ibrahim anak kelahiran Singapura ini dipilih melalui casting yang telah dihadirinya. Dengan wajah yang ala-ala hindustan siapa yang tak jatuh hati kan? Bakat yang dimiliki menyebabkan Zamair telah terpilih menjadi salah seorang dari MiG Talent. Untuk korang lebih kenal dengan abang Shah Rukh Khan ni, boleh follow lah korang follow instagram @Zamairibrahim ok?

Lagi seorang bakat muda yang bakal menggegarkan tanahair satu hari nanti iaitu Zawir Zambri. Memiliki wajah Pan Asia yang boleh mencairkan hati gadis-gadis di luar sana, hehe. Zawir ni seorang yang soft-spoken kalau korang nak tau. So, kalau korang nak tau lebih kenal dengan Zawir boleh usha di Instagram  @Zawirzambri. Selamat berkenalan🙂

Seorang gadis dari Singpura ni juga telah terpilih sebagai salah seorang MiG Talent. Lydia Izzati dikenali kerana memiliki wajah yang manis dan ayu. Di Singapura Lydia sudah dikenali sebagai seorang pelakon yang berbakat besar. Apapun, kalau korang nak tau apa aktiviti Lydia boleh follow @Lydiaizzati

Si kecil molek ni pula bernama, Musal Rahman. Gadis dari Johor Bahru ini telah berlakon dalam beberapa supertele akan datang yang akan diterbitkan tak lama lagi seperti “Jodoh Tak Pergi Ke Mana”, “Aidil & Fitri” dan lain-lain lagi. Musal ni kalau korang nak tau peramah orangnya. hihi. Untuk lebih rapat dengan Musal boleh follow di @Musalrahman di Instagram tau!

So, ada antara korang yang mempunyai personaliti yang menarik, berbakat dalam nyanyian, mahupun lakonan? Bolehlah hantar profil diri korang di talent@metrowealth.com.my, Bintang Dicipta, Bukan Dilahirkan. Semoga berjaya🙂

21 thoughts on “MiG Talent Cungkil Bakat-Bakat Muda?

  1. Hi.
    Name: Amirnor Afif Syahmie Bin Mad Nor
    Age: 18 years old
    Ic number: 981103086603
    Address: No 4-5-3-18, Jalan Suasana ¾, Bandar Tun Hussein Onn, 43200 Cheras, Selangor.
    Height/weight: 178cm/70kg
    Job experienced: once a model of RTM and an actor of theatre
    Gender: male
    Email: amirnor.afif@yahoo.com
    H/p number: 01839097074
    Languages: Malay and English
    Sports : Football , futsal , badminton , bowling.
    instagram: menorafif
    I want to be an actor. I am the best one to be the ‘pelapis hero Malaya’. I really hope that I can join this family.

  2. Assalamualaikum dan selamat sejahtera…
    Nama saya Syed Shazwan B. Sayid Omar atau lebih dikenali sebagai almalik21_ di instagram adalah kerana nama keturunan yg dibawa oleh bapa saya…
    Umur saya 21 tahun tinggi 169cm ..
    Saya berminat untuk berlakon filem2 aksi atas minat saya dalam aktiviti luar dan juga mempunyai background mix martial arts dari zaman sekolah lg…
    Muka tak berapa hensem boleh lihat di ig:almalik21_
    Niat nak berlakon adalah untuk sara keluarga dan saya belum berkahwin …
    Email:wancardigan20@gmail.com
    Whatsapp: 017-3214494

  3. Hai,Saya Gabrile,umur 15tahun berasal selangor…Metrowealth picture saya nak talent movie saya dan kawan ii saya bertajuk Budak pailang 2 maybe bulan disember 2016 akan siap…saya teringin sangat nak berlakon dari kecik lagi…saya ingin mencuba nasib saya…klau sudi terima saya ini nombor saya 01136640657

  4. Assalamualaikum Untuk MIG Production,
    Nama Saya Muhammad Naufal Bin Mohd Yazid.Berumur 12 Tahun Dan Saya Amat Meminati Bidang Lakonan Terutama Lakonan Untuk Filem Seram.Saya Ingin Menjadi Pelakon Kanak Kanak Di MIG Production Ini.Saya Juga Ingin Mencungkil Bakat Saya Dalam Bidang Lakonan,Saya Berharap Agar Pihak MIG Production Boleh Memilih Saya Sebagai Ahli MIG Yang Baharu

    No.Tel : 0192609544

  5. Saya aliff hatta Dari Kelantan,sy berumur 20 tahun tak lebih x kurang..sekarang menetap dekat area pjcc ..saya sangat berminat dalam bidang lakonan..saya ingin cungkil bakat yang terpendam dalam diri saya bersama metrowealth picture….
    Saya berharap mejar akan akan meluluskan permohonan saya..ni WhatsApp no saya 019-9893389
    Facebook:Marx Aliff Mache
    Mejar I like u:kacang3

  6. Hi staff MIG. Saya berminat untuk menjadi salah seorang ahli mig. Selama ini saya hanya menjadi penyanyi tetapi sekarang saya ingin menjadi penyanyi di realiti dan bukan alam maya. Saya ingin menjadi penyanyi dah pelakon kerana ia merupakan cita cita saya dari kecil. Saya tau umur saya masih muda untuk bergiat dalam dunia hiburan . Tetapi saya tidak mahu sia-siakan bakat yang ada pada diri saya.
    Di bawah adalah butiran saya.
    Nama: Puteri Nur Kharilatul Naqibah Binti Kharil Ashidi
    Umur : 13 Tahun
    Sekolah : SMK Pasir Gudang 3
    Asal : KL
    Alamat : No 13,Blok 65, Jalan Tembusu, Perjiranan 9 ,Taman Air Biru, Pasir Gudang, 81700, Johor Bahru.
    Nombor tel: 017-7735646
    Email: puterinaqibah2003@gmail.com
    Instagram: qiera_iera03
    Wechat: edrina_aiza
    kebolehan: Bernyanyi, berlakon, membaca puisi

    Harap mig dpt menerima dan pertimbangkan permintaan saya.

  7. assalamualaikum.. saya ingin minta tolong sangat-sangat kepada pihak MIG untuk membantu saya mecungkil bakat saya yang semakin terpendam ini. Walaupun usia saya agak muda iaitu 15 tahun, tetapi saya tidak mahu menjadi suatu benda yang hanya dilapukkan pada usia saya sudah mencecah 20-an nanti. Saya tidak bakat saya terus terpendam tanpa diluahkan. Bukan itu sahaja , bakat lakonan saya sudah disemai oleh ibu bapa saya sejak berumur 6 tahun lagi. Jadi saya tidak mahun mensia-siakan harapan ibu bapa saya yang ingin menatap muka saya di skrin televisyen selama ini. Berikut merupakan detail saya.

    Nama: Mohd Aidil Fitri Raba’ee
    Umur: 15 tahun
    Asal: Sarawak
    no.H/P: 0138300924
    email:ryanguzman55@gmail.com
    Jika ada sebarang hal yang ingin dibincangkan sila rujuk nombor telefon atau e-mel di atas.

  8. hi , nama sy Nurfazilla Athirah , I’m from johor , sy 16 tahun . sy sngat meminati bidang nyayian , sy perna mengikut uji bakat ceria pop star dlu , tapi tula tkde rezeki , hope sy dapat menjadi sebahagian dari pada mig , thanks you , if ade pape , dm sy kt instagram ( Fazillaathirahh ) and thanks you sekali lagi , assalammualaikum

  9. Ok hi assalamualaikum kepada semua staf migartis…nama saya Nurul Natasha Binti Sofian boleh panggil saye tashasofian..saya berumur 16 tahun dan saya berasal dari sepang selangor ..saya betul-betul mempunyai minat yang mendalam dalam bidang lakonan..oleh kerana minat.. saye setiasa usaha memahami dan mempelajari cara-cara berlakon dengan baik…saya mengharapkan suatu keajaipan berlaku..tetapi saye memilih cara lakonan untuk tidak bersentuhan dengan berlainan jantina… jika diperlukan boleh email saye (tashasofian4420@gmail.com) terima kasih

  10. HI, Nama saya SITI AZIDAH, berumur 20 tahun dan berasal dari Sabah. Saya memang berminat dalam bidang lakonan dan saya pernah terlibat dalam lakonan ‘Ratu Kaamatan’ Tv2 anjuran RTM bersama Marsha, Felix. Pernah juga terlibat dalam aktiviti ‘syoknya bayu’ di itv, start 2013 saya berhenti melibatkan diri dlm lakonan sbb fokus spm hehe. Dan skrg try rezeki menjadi artis MIG inshaAllah klau ada rezeki. Saya ingin memperluaskan lagi bakat yg saya ada.

    PROFILE saya:
    Nama: SITI AZIDAH
    No Telefon: 010-9356460
    umur: 20 Tahun
    Asal: Sabah
    tinggi: 146
    berat: 49kg
    kebolehan: Berlakon, Melukis
    email: Bewb96@gmail.com
    Instagram: Erinefs

    1. Assalamualaikum, nama saya muhammad suahiri bin suhaimi dan berumur 21 dan berasal dari teluk intan ,perak .saya ingin mencuba dalam seni hiburan ni kerana memang cita-cita saya dari sejak kecil lagi.kalau la diberi peluang saya akan buat sebaik-baiknya.saya berharap mig talent dapat memberi saya peluang ..tq

      No whatsapp-0176654101
      No call -0182770551
      Facebook -nazkecik
      Instagram-nazkecik95

      Tq..

  11. Assalamualaikum , Nama saya Nurul Shafiqka Binti Abdul Malik dan berumur 22 dan berasal dari Johor Bahru . Genaplah tahun ni saya akan menjadi 23 tahun pada bulan Ogos 2016 ini . Saya berminat dalam dunia nyanyian dan lakonan kerana darah seni ini memang telah mengalir dalam diri saya dan dengan lebih lanjut saya berasal dari keluarga seni . Saya ingin perkenalkan salah sila keluarga saya . Saya adalah salah seorang cucu kepada komposer yang cukup terkenal pada zaman dulu , iaitu Arwah Datuk saya , Taib Osman . Seorang okerstra di RTM . Dan Arwah Rahim Osman juga Datuk saudara saya yang telah pergi meninggalkan kita beberapa bulan lalu dan ahli saudara mara saya juga adalah salah seorang ahli muzik iaitu , Kid dan Din dari kumpulan search . Saya memang meminati dunia seni dari kecil lagi . Saya juga adalah MTV talent bagi KRU studios . Ingatkan dia dari kumpulan Wings . Saya melakonkan beberapa babak dalam MTV Ingatkan dia, Wings . Jadi saya ingin mengasah lagi dunia seni ini dengan mencuba di MIG talent ini . Siapa tahu kali ini rezeki yang betul-betul buat saya . Saya sangat meminati dunia seni dari dulu tapi peluang tu , tak menyebelahi saya buat masa ini . Harap disini lah rezekinya . Kalau ingin tahu apa-apa lebih lanjut tentang diri saya, sila lah visit account Instagram saya Seleykagautner . Terima kasih atas kerjasama dan menerima email dari saya .

    ini profil saya:
    Nama: Nurul Shafiqka Binti Abdul Malik
    Nama Timangan: Mika
    No Telefon: 0177878375
    umur: 22 Tahun
    Asal: Johor
    tinggi: 163
    berat: 45kg
    pengalaman: MTV TALENT di KRU STUDIOS , MTV bagi ingatkan dia nyanyian kumpulan Wings
    kebolehan: Menyanyi, berlakon, menari, modeling, penulis dan Designing
    email: Seleykagautner92@gmail.com
    Instagram: SeleykaGautner
    Twitter: MikaMalique

  12. Hai. Assalamualaikum. Saya Muhammad Hanif Bin Baharin. 18 Tahun, Stay Melaka. Saya Minat Bidang Lakonan Sejak Form 2.. Ada Juga Performance Kat Sekolah. Harap Lepas Ni Saya Boleh Bersama Mig Talent . Terima Kasihh..
    No/Whatsapp – 0173157359 – Anip
    Ig – Anip.co

  13. Assalamualaikum~ Saya Mohammad Awis Uzair bin Saiepuddin dan berumur 20thun.. Berasal dari Sabak Bernam, Selangor.. Saya berminat dari kecil mahu menjadi pelakon.. Ayat klishe klau saya dapat dlm mig ni saya akan cuba buat yg terbaik.. sblum ni pon saya pnah tlibat dlm teater wlaupun tak lama sangat tapi dari situ saya ada mempeljari serba sedikit.. Memang teater dan lakonan lain tapi saya rasa bakat saya lebih pada lakonan.. insya Allah klau ada rezeki saya sendiri akan pergi ke Mig utk tnjuk bakat saya.. bukan nak ckp saya hebat.. tapi saya boleh..
    Ni insta saya → zaer_aqil

  14. assalamualaikum. saya Iqbal dari Kluang Johor dan brumur 19 tahun. Kalau betul la saya boleh cungkil bakat untuk berlakon di sini. saya teringin untuk mencuba nasib sebab saya memang minat dalam bidang lakonan ni and memang minat berlakon. ada kawan2 kata saya memang bagus dalam berlakon dan pandai mnghayati watak. 0142965068 my num. ni email saya (eirickbloodletter@gmail.com)

  15. Assalamualaikum..I am Najmoon..19 years old this year and I am from Brunei. Saya nak mencuba n interested nak mewarnai persada seni Malaysia/Asia..n saya pun nak buktikan..warga Brunei pun boleh tau..hehe..n David Teo is my idol..personaly…bkn nak bodek ..hehe.my phone number..+6738806013

  16. Hello. My name is Cherlin Tra. my age 15age . I from Sarawak. agama&Bangsa saya ialah iban. I want to be a best famele actress. saya mula mininati berlakon ini semasa tahun 3 . Saya selalu berangan² menjadi pelakon. Saya juga prnh berlakon disekolah rendah. Sehinggalah sekarang saya masih lagi ingin to be a actress . Saya juga ingin mnjdi part of metrowealth family. Saya harap metrowealth terima saya. Dan juga reply. This is my number 0198659256 . Blh Whatsapps Saya juga.

  17. Hi, My name is Danial. I’m 18 yrs old this year. I really want to be an artist.. my dream is to be the best male actor in Malaysia..I have so many talent in acting and i did some short drama at school. My short drama has reached 4k views. I really want to join MIG Metrowealth and be a part of MIG Family. I hope MIG will support me in order to achieve my dream to be an actor/the best actor in Malaysia. Please reply my DM as soon as possible.. Tq:)

  18. Hi, My name is Danial. I’m 18 yrs old this year. I really want to be an artist.. my dream is to be the best male actor in Malaysia/Asia..I have so many talent in acting and i did some short drama at school. My short drama has reached 4k views. I really want to join MIG Metrowealth and be a part of MIG Family. I hope MIG will support me in order to achieve my dream to be an actor/the best actor in Malaysia/Asia. Please reply my eMail as soon as possible.. And This is my number phone 0196161779. Tq:)

  19. Metrowealth picture hanya mengambil bakat2 muda saja ke? Kalau seperti saya watak2 seperti emak2 tak de ke?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s