Ada Apa Dengan Rangga?

“Rangga, apa yang kamu lakukan ke aku itu, jahat,”

Macam tu la bait-bait ayat dari Cinta buat Rangga, memang comel sangat-sangat. Hehe…

Semalam telah berlangsung Malam Gala Filem Ada Apa Dengan Cinta 2, sequel filem yang pernah menjadi kegilaan kebanyakan dari kita pada suatu ketika dulu. Majlis yang berlangsung sangat-sangat la meriah, sampaikan terkejut jugak la MiG Online masa sampai ke malam gala tersebut. Memang tak dinafikan filem ni amsih lagi berbisa sengatnya.

Terus, gimana ya mau ku ngomong filem ini donk? Haha…

Apa yang MiG Online tengok, keserasian antara Nicolas Saputra & Dian Sastrowordoyo masih lagi tak perlu dinafikan, memang sangat sweet mereka berdua walaupun Cinta (Dian Sastrowordoyo) telahpun bertunang dengan orang yang lain dan Cinta cuba untuk mengelak dari mempunyai perasaan cinta semula kepada Rangga (Nicolas Saputra).

ada-apa-dengan-cinta-2-official-trailer-aadc-2-mp4_snapshot_01-21_2016-03-10_17-39-30_zpsptdkve89

Pertemuan pertama selepas 14 tahun yang bak kata Cinta “Aku ketemu Rangga ngak lebih dari 1 jam, aku akan pulang ya,” berlarutan selama 1 hari dan macam-macam adegan sweet & kelakar sikit terjadi sepanjang tempoh tu.

Hampir kesemua pelakon utama kembali membintangi filem ini kecuali Ladya Cheryl (Alya) yang tidak dapat bersama kerana masih melanjutkan pelajaran.

 

aadc-2-rilis-teaser-trailer-pertemuan-cinta-rangga-di-yogya-a34f_zpscbg3aksq

Pendek kata, filem AADC 2 ni MiG Online yakin mampu menghilangkan rasa rindu korang pada pasangan yang secocok nie.

Anyway, jangan lupa untuk saksikan filem Ada Apa Dengan Cinta nie esok (28 April 2016) di pawagam seluruh Malaysia. Kalau nak tengok ‘full’ filem ni rasanya korang boleh tonton di Indonesia aja. Loe nonton filem nie loe tau la apa gue maksudkan. Hehe.

aadc22002_zpse9tenm8z

aadc22013_zpsnae4ymwn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s